Radio Space team telt af!

 
De vorderingen van de radio.
 
 

. . . operationeel te krijgen tegen donderdag 08 september 2022, de start om 16.00 uur. De studio wordt deze keer opgesteld in een werfkeet, dus niet in het gebouw van weleens, het legendarisch klaslokaal, Kerkstraat 6 B te Hoogstade. De studiokeet bevindt zich achter de tent.
De zendantenne wordt bevestigd aan de kooi van de hoogtewerker en zal 20 meter boven het aardoppervlak uitsteken. De zendfrequentie ist 94,90 MHz.. De uitzending gebeurt in stereo en is voorzien van een Radio Data Systeem (RDS). Zo wordt het herkennen van het radiostation eenvoudig.

De opgestelde radiotafel in de keet.

Radio Space start zijn uitzending op donderdag 08 september om 16.00 uur tot maandag 12 september om middernacht.

Maar er is nog veel meer te beleven!

Iedereen is van harte welkom op Hoogstade kermis, georganiseerd door het feestcomité Hoogstade Kerkstraat 6 B.

En verder . . .

In het ontmoetingslokaal worden de 4.300 vinyl singles van toen, de meeste uit de jaren 80 en daarvoor, ter beschikking gesteld van het publiek. Je kan er een plaatje uitkiezen waaraan je een verhaal of een anecdote aan kunt koppelen. Je schrijft het uit of je kan het live vertellen op zondagnamiddag.

Nog in het ontmoetingslokaal is er een tentoonstelling over de geschiedenis van Radio Space, toen nog Vrije Radio Space. Foto's, documenten en werkingsapparaten zijn er te bezichtigen.

Speciaal zijn de twee TOPPEN die gespeeld worden. De vinyl TOP 30 van precies 40 jaar geleden en de door jullie, het publiek, gestemde TOP 40 van de 80's. De vinyl TOP 30 wordt daarna per opbod verkocht waarvan de opbrengst gaat naar twee goede doelen in de gemeente. Het zijn de Alveringemse Harten en Katten Mamma, resp. voor een menselijke en dierlijke goede doel.

Voor de TOP 40 worden er een digitale DAB+ tuner en -radio verloot aan hij/zij die de TOP 3 of TOP 5 in zijn keuzelijst gestemd heeft.

De studio kan je nu al berichten via SMS 0479-941 802 of via mail verzoek@radiospace.be.